ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Sunday, 20 January 2013

TELEKUNG NURIN & POUCH AUNI, UZMA, AISYAH

Assalamualaikum semua...dah lama tak update blog.last week outstation ke Pasir Putih, Kelantan atas urusan kerja ofisku...so, hari ni lepaskan rindu pada MR SINGER & MRS SINGER... Hasil hari ini dapat le saya siapkan telekung anak sedaraku, Nurin & pouch untuk Auni, Uzma & Aisyah... ada beberapa tempahan yang menunggu tu...InsyaAllah akan disiapkan minggu ini....

Telekung Nurin ~ purple + rainbow. 

Disulam nama & sekuntum bunga...

Proses menyulam

Dan...terhasilnya pouch untuk isi telekung.....

Ini pula order dari x-officemate...Name tag untuk dijahit pada tudung anak kembarnya AIMI & AMNI...ZAHRA pula untuk anak jirannya...






Read More

Sunday, 13 January 2013

TEMPAHAN TUDUNG KAK AIN & ANAK

Assalamualaikum semua...selamat berhujung minggu...

Alhamdulillah tempahan tudung Kak Ain & Anaknya(Afifah) telah siap. Boleh pakai sedondon ibu & anak (",)...Kepada yang ingin menempah tudung seperti Kak Ain boleh hubungi saya.


5 warna kesemuanya...


Kak Ain ~ Tudung Scallop

Afifah ~ Tudung Ikin

Ada kain lebih. Buatkan untuk Atikah...




Read More

Tuesday, 8 January 2013

TELEKUNG IMANI UNTUK DIJUAL

TELEKUNG IMANI (LIMITED EDITION) dengan harga yang menarik. Sedia untuk dijual bagi yang berminat.

Saiz : SS (2-3 thn) - Limited Edition
Warna : Putih Bercorak + Maroon
Harga : RM 40.00
Saiz : S (3-4 thn) - Limited Edition
Warna : Putih Bercorak + Pink
Harga : RM 42.00

Saiz : SS (2-3 thn)
Warna : Putih Bercorak + Putih
Harga : RM 35.00

Saiz : L (7-8 thn)
Warna : Putih + Rainbow
Harga : RM 46.00

Tidak dijual....Untuk anak sedara husband...Nur Atikah
Kepada yang berminat dapatkan SEGERA...sms : 013-2817292(Hanim Creation)

*Harga tidak termasuk dengan harga pos

Read More

Monday, 7 January 2013

PROMOSI JANUARI ~ TELEKUNG IMANI 1

Salam semua....Kini Hanim Creation membuat promotion TELEKUNG IMANI 1. Dapatkan SEGERA dengan pilihan rekaan yang disediakan  & harga yang menarik. Sila ke page PILIHAN KAIN bagi memilih corak kain yang disediakan. Setiap pembelian akan diberi FREE GIFT berupa pouch.

Rekaan TELEKUNG







SAIZ TELEKUNG
HARGA BIASA
HARGA PROMOTION
SS (2-3 THN)
RM 38.00
RM 35.00 + FREE GIFT (POUCH)
S (3-4 THN)
RM 40.00
RM 37.00 + FREE GIFT (POUCH)
M (5-6 THN)
RM 46.00
RM 42.00 + FREE GIFT (POUCH)
L (7-8 THN)
RM 50.00
RM 46.00 + FREE GIFT (POUCH)
XL (9-10 THN)
RM 54.00
RM 50.00 + FREE GIFT (POUCH)
Bagi yang ingin sulam nama pada telekung & pouch caj RM 7 dikenakan pada setiap sulaman.

Jika berminat/pertanyaan : sms 013-2817292 @ emel hanimcreation@yahoo.com

CEPAT, SELAGI PROMOTION MASIH ADA........



Read More

Tuesday, 1 January 2013

TEMPAHAN TELEKUNG IMANI

Salam semua... Belum sempat nak servis MR SINGER & MRS SINGER kakak ipar (Kak Sara) mintak buatkan telekung untuk 2 org anak gadisnya &  seorang anak sedaranya.... Memang planning nak buat PROMOTION TELEKUNG IMANI untuk tempahan Januari 2013... So, Kak Sara is the 1st person yang dapat harga promotion. Kepada yang berminat nak tempah tunggu saya update promo & pilihan corak ye.....

2 princess ~ Uzma(4 thn) & Auni(8 thn)


Marissa Uzma memakai telekung sepupunya,
Aisyah (2 thn)..kiri tu bukan hantu terbang
ye....(",)
Auni Izzah





Nak story sikit, sebelum terhasilnya design telekung kanak-kanak ni banyak proses try & error dibuat. Nak tengok???Ni dia!!!!!

Try & Error yang dibuat....
Dan kini terhasil le TELEKUNG IMANI....

Jahitan Zig-Zag di kepala utk lebih kemas

Jahitan Zig-Zag di bahagian renda utk lebih kemas juga...

Hiasan butang yang cute di telekung....(",)....

Kain sudah ready!!!Tunggu promo ye!!!!




Read More

28.12.2012 ~ HARI TERAKHIR BERTUGAS SEBELUM MASUKNYA 2013....

Assalamualaikum... Belum terlambat rasanya nak ucapkan HAPPY NEW YEAR pada semua... Dan rasanya belum terlewat untuk saya share cerita hari terakhir bertugas sebelum meninggalkan 2012..Jumaat lepas saya, Ketua Program & beberapa staf telah hadiri Majlis Penutup bagi kursus Training Methodology yang kami jalankan untuk instructor dari Gurney Training Center(GTC) di bawah Malaysian Association For The Blind(MAB) ataupun Persatuan Orang Buta, Jalan Tun Sambanthan,K.L selama sebulan dari 3-29 Dis 2012. Satu pengalaman yang baru bagi kami kerana trainer almost tidak celik(buta). Saya sempat 2 hari berkongsi ilmu dengan mereka. Memang banyak ilmu/pengalaman baru yang saya dapat even 2 hari dengan diorang.

Gambar bersama-sama peserta & Top Management MAB
Cenderahati dari mereka.....

Apa yang menyentuh hati saya pada hari tersebut, kami staf perempuan berjumpa dengan seorang wanita (around 40-an) yang rabun & hidapi penyakit Elbino(tengok pada keadaan kulitnya) di surau MAB sementara menunggu staf lelaki solat jumaat. Kami tanya akak tu dari mana sebab nampak mcm penat & kepanasan. Tau tak dari mana???? Dari CHERAS untuk hantar suami yang buta solat jumaat. Biasanya suami akak tu solat di Masjid Jamek K.L... Tapi sekarang tengah buat renovation. Kami tanya  takde masjid yang dekat-dekat sana ke? Akak tu cakap ada tapi pintu banyak sangat takut sesat then mereka decide untuk solat di masjid berdekatan MAB sebab mereka familiar dengan area situ & dekat dengan stesen monorail....

Tersentuh hati saya tengok akak tu... Tak terkata apa masa akak tu bercerita dengan kami... Mereka yang kekurangan pun sanggup bersusah payah untuk tunaikan suruhan Ilahi...Bagaimana kita yang sempurna ini????(Fikir...fikir...fikir.....)


p/s : Apa keje saya ye???? Search ye kat sini : www.ciast.gov.my



Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies