ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Wednesday, 31 July 2013

LAST POSTAGE & DELIVERY

Assalamualaikum...

Last postage & delivery sebelum raya...
Semalam adalah penghantaran & pengeposan yang terakhir sebelum raya... Terima kasih kepada mereka yang order & maaf kepada yang terpaksa saya kiv order mereka kerana masa yang x mengizinkan... Kepada yang berminat boleh membuat tempahan selepas raya, namun begitu tempahan agak limited kerana persediaan saya untuk melahirkan cahaya mata pada bulan Oktober nanti... InsyaAllah... (",)... Ramai yang bertanyakan harga bagi Telekung Lycra & Jersey kanak-kanak & dewasa. Saya akan upload harga dalam masa terdekat ni ye...

Saya ucapkan selamat berpuasa & sama-sama kita meningkatkan amalan kita dalam 10 malam terakhir ini bagi mencari keampunan & keredhaan dari-NYA... Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yang terbaik dari sebelum ini....





Read More

Monday, 29 July 2013

TELEKUNG RAUDAH LYCRA DEWASA & KANAK-KANAK

Assalamualaikum...ni special order dari Kak Siti(offficemate)...Telekung lycra untuk puterinya,Ain... Diminta untuk buat poket di kain.. Lupa nak ambil gambar... Telekung dewasa untuk makcik beliau... tq kak siti...

Telekung lycra  ~ AIN

Telekung lycra dewasa  + free gift tote bag...



Read More

TELEKUNG RAUDAH LYCRA DEWASA & KANAK-KANAK

Assalamualaikum...ni special order dari Kak Siti(offficemate)...Telekung lycra untuk puterinya,Ain... Diminta untuk buat poket di kain.. Lupa nak ambil gambar... Telekung dewasa untuk makcik beliau... tq kak siti...

Telekung lycra  ~ AIN

Telekung lycra dewasa  + free gift tote bag...



Read More

TELEKUNG RAUDAH LYCRA DEWASA & KANAK-KANAK

Assalamualaikum...ni special order dari Kak Siti(offficemate)...Telekung lycra untuk puterinya,Ain... Diminta untuk buat poket di kain.. Lupa nak ambil gambar... Telekung dewasa untuk makcik beliau... tq kak siti...

Telekung lycra  ~ AIN

Telekung lycra dewasa  + free gift tote bag...



Read More

TELEKUNG IMANI PURPLE ~ NANA & TOTE BAG YANG CUTE MIUT... :)

Order dari salah sorang bos saya, En. Ezzas untuk puterinya, Nana... Telekung Imani berwarna purple... 1st customer lelaki... TQ En. Ezzas...

Telekung Imani Purple ~ Nana

Ini pula koleksi tote bag yang telah dihasilkan... Sungguh chomelkan.. Jom layan...

Tote beng yang cute miut .... :)
Chimel tak saya?????.........


Read More

TUDUNG LYCRA BERDAGU

Order dari Fazlida(officemate) untuk ibunya, Tudung Lycra Berdagu... First time mencuba, alhamdulillah menjadi... (",)... Ada balance kain, terhasil le tudung kanak-kanak untuk free gift puteri-puteri Faz ye...

Tudung Lycra Berdagu
Tudung kanak-kanak dihiasi button yang CUTE..



Read More

WOVIAN SUDAH DITERIMA.... (",)

Alhamdulillah.... Woven label yang ditunggu telah selamat tiba... TQ Pn Aya dari InsangPari...



Wovian pada Sejadah Si Cilik
Wovian pada Sejadah & Telekung... (",)






Read More

Sunday, 28 July 2013

TELEKUNG IMANI ~ DAYINI & DAI'YATUL & TELEKUNG IMANI JUNIOR + TELEKUNG SI CILIK ~ NUHA

Order Liana dari Terengganu..Suka pada nama puteri-puterinya ~ DAYINI & DAI'YATUL... TQ Liana...

Telekung Imani ~ DAYINI & DAI'YATUL,,,,
Suka pada namanya... CUTE (",)...
Ni pula order dari Nurie untuk puterinya Nuha Aleesya, Telekung Imani Junior & Sejadah Si Cilik ...     TQ Nurie....

Free gift Tote Bag yang CUTE ~ NUHA... (",)



Read More

TELEKUNG IMANI + SEJADAH SI CILIK ~ AAINA & TELEKUNG RAUDAH JERSEY ~ KAK SARA

Assalamualaikum semua... Dah lama tak update blog... Memang planning nak update lama sikit, nak siapkan order dulu... So, ni oredr dari Halina ~ Telekung Imani & Sejadah Si Cilik untuk hadiah birthday anak kawannya.. Dan order kakak ipar untuk ibunya - Telekung Raudah Jersey... Alhamdulillah dah selamat sampai ke tuannya... TQ ye Na & Kak sara..

Telekung & Sejadah ~ Aaina
Telekung Raudah (Jersey) & free gift tote bag



Read More

Sunday, 14 July 2013

TELEKUNG IMANI ~ FATEHAH & IZZATI & SAMPEL TELEKUNG RAUDHAH (JERSEY)....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah selesai sudah 2 pasang telekung untuk adik(Izzati) & kakak(Fatehah) oerder dari Pn Hamimah... Harap berpuashati dengan hasil saya ni... (",) 

Telekung Imani ~ FATEHAH & IZZATI
Set Telekung  + Tote bag + Sulam nama...... 
Sedia untuk diserahkan kepada tuannya.... (",)

Telekung di bawah adalah telekung dewasa yang dibuat dari kain jersey...Kain Jersey ni seperti kain lycra, cuma dia agak kasar sedikit tetapi ringan & murah daripada kain lycra... Kalau belah utara agak familiar telekung ni... Kebetulan kakak ipar tanya & stok kain Jersey ada x terusik lagi... So, eksperimen dibuat menggunakan nota Kak Zai... Alhamdulillah menjadi... Sesuai dipakai ketika umrah (sejuk & selesa)... Satu lagi koleksi terkini TELEKUNG RAUDHAH (JERSEY).... (",)......

Telekung 2 lapis & dihiasi renda yang menarik...

Simple & menarik... (",)...



Read More

Thursday, 11 July 2013

ORDER SETERUSNYA....

Assalamualaikum semua...

Siap sudah order seterusnya...2 set Telekung Imani & 3 helai Sejadah Si Cilik... Telekung tempahan dari kawan (Ati) & adik (Im)... Sejadah pula dari Juli & Nora.. Jom layan... (",)...

* Selamat Berpuasa & Mengerjakan Solat Tarawih.....


Order dari Ati untuk puterinya... HUWAIDA...

Order dari Im hadiah untuk anak kawan...  DAMIA

Order dari Nora & Juli....

Sedia untuk dipos laju & byhand...... (",)


Read More

Tuesday, 9 July 2013

SEJADAH & TELEKUNG CUTE ~ ARFA & TELEKUNG RAUDAH ~ USTAZAH IZMA

Assalamualaikum semua....

Cutenya dia... Arfa bersama telekung & sejadah si cilik... Telekung yang saya buat khas untuk kanak-kanak 1-3 tahun.. Simple & menarik di mana kain telekung saya transform ke bentuk seluar supaya mudah si kecil bergerak... Ilham dari panduan Kak Zai dalam blognya & terhasillah rekaan terbaru telekung Imani... Berminat????... Harga akan saya letakkan di page TELEKUNG IMANI dalam tempoh terdekat ni... Jom layan gambar...

Comelnye dia.... ARFA

TELEKUNG IMANI 2 - rekaan terkini....
Diinovasi telekung + seluar.... (",)

Hiasan renda di kepala bersekali dengan
tali telekung...
Inilah design yang mama & dady Arfa buat....
Ni pulak hadiah untuk Ustazah Izma (jiran sebelah), cikgu mengaji Aiman & Alif... Sempena menyambut Ramadhan... Telekung Raudah dari Lycra & Kain telekung Padi Mas.. Sesuai untuk dipakai semasa Solat Tarawih... Telekung ni selesa untuk dipakai bersama jubah & stoking...


Hadiah buat Ustazah Izma...
 Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak... Sama-sama kita merebut peluang & kelebihan yang terkandung dalam bulan mulia ini... AMIN....



Read More

Saturday, 6 July 2013

ALHAMDULILLAH.....

Assalamualaikum...

Bersyukur ke Hadrat Ilahi kerana permudahkan segala urusan dan perancangan yang telah dan sedang saya buat... Order semakin bertambah & mesin jahit/peralatan pun makin bertambah...

Kini keluarga mesin jahit saya bertambah lagi satu... MESIN SULAM BROTHER NV 950... Hadiah dari Hubby... (",)...So, lepas ni memudahkan lagi kerja-kerja menyulam... Alhamdulillah... FYI, mesin ini adalah 2 in 1 di mana boleh guna untuk jahit & sulam... Sekarang tengah promo...harga dari RM 4500 sekarang RM 2150....Berbaloi-baloi dan senang nak diangkut kerana dia portable machine... Berminat boleh ke link ini https://www.facebook.com/MesinJK‎ (Pn. Zura)


Contoh mesin BROTER yang saya beli... Saya punya????
Masih dalam kotak...he...
  Untuk kekemasan jahitan telekung Imani, saya beli nota dari Kak Zai. Kak Zai ni tak lokek ilmu kalau kita tanya & minta pendapat/nasihat... Berminat untuk beli nota beliau @ ikuti kelas menjahit telekung boleh layari http://sewnsell.blogspot.com

Belajar menjahit tudung adalah kelas pertama yang saya ambil...Bermula dari situ le saya memulakan bisnes online saya ni iaitu pada 2009... Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada Kak Ifa yang mengajar jahit tudung dan terima banyak tempahan tudung dari beliau... boleh layari www.ifacollections.com

Untuk woven label pula saya order di  http://www.insangpari.com.my/   . Harga berbaloi-baloi dan service ok..Asalnya sample yang saya terima tak sama dengan yang saya emel. Silap saya juga sebab save dalam format lain &owner  insangpari (Pn. Aiya) terima jenis font yang berbeza... Namun, dengan baik hati Pn. Aiya buat sampel baru tanpa sebarang caj... Sekarang, saya tengah menunggu wovian saya siap & dipos...

Wovian yang saya nak!!!... (",)
1st wovian yang diterima
























Paling seronok HANIM CREATION telah didaftarkan di SSM... Alhamdulillah... Terima kasih ye kepada semua yang terlibat baik sifu-sifu, supplier, customer, family & hubby.... Ok....







Read More

SEJADAH - IZZATI & IZZUDDIN...

Assalamualaikum semua...

Ini adalah order dari bos saya, Pn. Hamimah untuk kembarnya Izzati & Izzuddin sempena birthday mereka hari ini (6 Julai 2013) yang ke-4... Semoga menjadi anak yang soleh & solehah... (",)



Pink untuk IZZATI
Merah untuk IZZUDDIN


Special packaging... Happy Birthday
IZZATI & IZZUDDIN..... (",)



Read More

Wednesday, 3 July 2013

TOTE BAG SIAP!!!!!....HANIE, HANA & ZAHRA.....

Assalamualaikum semua....

Alhamdulillah siap akhirnya tote bag Hanie, Hana & Zahra....InsyaAllah akan dipos hari ni ye...

Hanie, Hana & Zahra.... (",)

Alhamdulillah juga wovian sample saya dah siap... Cerita selanjutnya pasal wovian ni pada post akan datang...ok...

So nice & cute... Sungguh puashati... (",)






Read More

Tuesday, 2 July 2013

SEJADAH SI CILIK.....(",)

Assalamualaikum semua...

FYI, sejadah kanak-kanak ni saya nak promote bulan Januari hari tu tapi alahan yang agak teruk... Maka terbantut le planning yang nak dibuat.... So, sekarang baru sempat nak promote...Sejadah kanak-kanak ni dibuat dari kain polyster yang diprint dengan design masjid.... Design adalah hak milik Hanim Creation ye.... Warna printed tidak luntur InsyaAllah... Sejadah dilapik dengan fiber supaya selesa  ketika sujud.... Terdapat 2 design - merah untuk boy, pink untuk girl...Hanya ada 5 pieces untuk setiap design, siapa cepat dia dapat ye... 

Harga adalah RM38.00 (tidak termasuk harga pos). Namun harga promosi diberi iaitu RM30 (tidak termasuk harga pos)... Saiz adalah 30inci x 17inci... Sesuai untuk umur  2 thn - 7 thn.... Sekiranya ramai yang berminat untuk order stok akan ditambah...ok...


Harga : RM 38.00
Harga Promosi : RM 30.00

# Terima kasih kepada Faz & hubby sebab buatkan design sejadah ni... Begitu jugak dengan banner  
   blog... Lain kali boleh order lagi ye untuk design...TQVM.... (",)



Read More

TEMPAHAN SIAP......

Assalamualaikum semua....

Tempahan seterusnya siap... cuma tote bag dalam proses sulam nama... harap maaf kepada tuan punya order, kawan saya busy sikit untuk siapkan sulaman tu... InsyaAllah hari ni dapat... minggu ni juga saya akan pos... tunggu ye...

Jom layan....

Order dari Along untuk puterinya....ZAHRA

Order dari Halina untuk puterinya HANIE & anak buah HANA... :)

Juga order Halina beserta sejadah kanak-kanak....
Order Safa...tudung sekolah span awning...& free gift tote bag
untuk anak ye....


Semoga semua berpuas hati... (",)....

Sedikit coretan nak dikongsi... Alhamdulillah impian nak memiliki mesin jahit tepi industri menjadi kenyataan.... jahitan lagi nampak kemas compare dengan mesin jahit tepi portable yang saya ada... so, bertambahlah keluarga SINGER saya... Tapi yang lama tak akan disimpan... akan saya guna untuk jahit tepi halus ye...

Ada impian nak beli mesin sulam pulak ni.... Moga-moga dipermudahkan...

Keluarga SINGER baru - SIS SINGER

MR SINGER & MRS SINGER....

Ni pula, eksperimen bantal mucuk untuk adik saya.... Tulisan saya guna kain felt keras & dijahit tangan... Dah lama nak buat dah... Sementara nak menunggu MRS SINGER diservis & SIS SINGER sampai, eksperimen ini le saya buat... Dan inilah hasilnya....







Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Blog Archives

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies