ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Sunday, 20 July 2014

MAJLIS IFTAR TAMAN KOTA WARISAN

Assalamualaikum w.b.t

Ok, entri kali ni saya mahu berkongsi dengan Majlis Iftar di taman perumahan saya. Taman saya kecil sahaja yang mempunyai 28 buah rumah. Memang setiap tahun kami menyambut Iftar bersama-sama. Sungguh meriah dengan kebisingan anak-anak kami yang rata-rata masih kecil. 


Waktu berbuka sudah masuk... Alhamdulillah
Tak kurang juga mak-mak yang sibuk bersembang. Maklumlah kami jarang berkumpul bersama dek kerana hampir semua bekerja. Ayah-ayah pulak sibuk menyusun tikar sejadah untuk solat maghrib dan solat tarawih berjemaah.


Solat Isya' & Solat Tarawih berjemaah
Syukur ke hadratMU Ya Allah kerana kelilingi aku jiran yang baik dan saling bantu-membantu. Itulah yang disarankan oleh agama dalam hidup berjiran dan hak sesama jiran. Susah senang dikongsi bersama. 

Syukur juga ke hadrat Ilahi masih dipertemukan Ramadhan ke 22. Cepat rasa masa berlalu, seperti baru semalam Ramadhan pertama. Apapun, mari kita sedaya yang mampu merebut peluang yang dijanjikan oleh Allah pada 10 malam terakhir ini...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk berkongsi tentang bisnes, perkongsian pengalaman dan catatan peribadi saya sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

LITUPI BY HANIM CREATION

Melengkapi Keperluan SOLAT & HIJAB Sekeluarga

HUBUNGI KAMI

HANIM CREATION
Tel : 013-2817292
Fanpage : Litupi by Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Web online : www.litupi.com
Emel : litupibyhc@gmail.com

SUKA??? JOM LIKE

TETAMU

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies