ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Tuesday, 15 July 2014

REZEKI RAMADHAN

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah diberi ruang masa untuk saya menambah entri di blog saya ini walaupun sibuk mengejar deadline order sebelum Syawal. Di sini saya ingin berkongsi satu cerita yang memaksa saya untuk membuat keputusan demi mengembangkan bisnes saya. 

Ceritanya begini. Penghujung Rejab baru-baru ini saya ber'whatsApp' dengan junior di USM dahulu yang menjual telekung jersey secara online dan offline bagi menanyakan sambutan orang ramai terhadap telekung jersey. 

Junior : Ramai yang nak kak
Saya : Sebulan dalam berapa terjual ye?
Junior : 60-80 pasang kak
Saya : Ooo..banyak jugak ek
Junior: Kalau akak blh terima order saya,saya ambik dgn akak je.tailor saya tak menang tangan nk terima order kitorg.

Pucuk dicipta ulam mendatang. Saya terima offer beliau untuk permulaan ini. Beliau meminta 15 pasang untuk permulaan ini. Namun hanya dapat 14 pasang kerana kain tak cukup. 

Alhamdulillah dalam 5 hari dapat disiapkan walaupun dugaan melanda dalam minggu tersebut iaitu pembantu tukang jahit, Kak Alimah yang terpaksa  bercuti kerana anak masuk hospital dan pemergian abang bongsu saya. Dalam menyiapkan telekung jersey tersebut sempat juga saya menyiapkan order kawan di pejabat lama, Niza yang ingin sepasang dengan anaknya dan telekung untuk mak tercinta.


Niza & Aira - sedondon Ibu dan Anak
Respon dari junior saya menggembirakan saya di mana 14 pasang telekung tersebut telah habis dijual. Beliau berpuashati dengan telekung saya itu. Lebih selesa jika dibandingkan dengan telekung yang sebelum ini yang beliau jual. Niza juga berkata begitu selesa di bahagian muka terutamanya dan beliau meminta saya buat untuk emaknya dan mula promosi telekung saya ini. 

14 pasang telekung jersey yang telah terjual


Memang saya sendiri tak nafikan design telekung saya ini memang selesa dipakai terutama di bahagian kepala dan dagu. Berkat dari beli nota telekung dari seseorang. Junior saya kini repeat order dan meminta saya supply 20-30 pasang seminggu. Alhamdulillah, REZEKI RAMADHAN bagi saya dan tailor saya. Bersyukur sangat-sangat, terima kasih Ya Allah. 

Kain jersey & renda yang selamat sampai untuk order seterusnya
# Terima kasih Ya Allah atas kurniaanMU..(",)

*********************************************************************

Kepada yang ingin menempah dan pertanyaan lanjut boleh pm/hubungi 
saya di fanpage saya Hanim Creation @ 013-28172920 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies