ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Wednesday, 23 July 2014

TEMPAHAN 'BERJEMAAH' DARI OFFICEMATE

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah tempahan satu persatu telah selamat diterima oleh tuannya masing-masing. Alhamdulillah juga mereka gembira dan berpuashati dengan hasil tempahan dari saya walaupun kadangkala risau sekiranya tidak memenuhi citarasa mereka.

Semalam (Isnin, 21 Julai 2014), tempahan beramai-ramai dari kawan pejabat telah selamat dihantar. Antara tempahan yang diterima adalah tudung, telekung dan sejadah. 

Dengan bantuan pembantu saya, Kak Alimah semua tempahan siap seperti yang dirancang iaitu seminggu sebelum raya. Terima kasih ye kepada yang order : Kak Noli, Razidah, Kak Azah, Suhana, Mazni, Hawa & Naza.


Tempahan tudung V Shape


Tempahan set telekung & beg

Proses pembungkusan

TUDUNG SEMPIT!!! TELEKUNG LONGGAR!!! GAMBAR SEJADAH BERCAPUK!!!!

Setiap kali menghantar tempahan yang telah siap, saya akan pesan untuk maklum sekiranya tempahan ada masalah. Jadi, malam semalam saya terima whatsApp dari Kak Noli dan Razidah memaklumkan saiz muka untuk tudung terkecil sedikit dan saiz muka telekung terbesar. sejadah Mazni pula gambar bercapuk.

Sejadah yang ditempah 

Allahumma... Dalam kerisauan saya minta untuk hantar kembali ke saya untuk dibaiki. Pagi selasa (22 Julai 2014) jam 8.45 pagi saya ke pejabat setelah menghantar anak-anak ke sekolah untuk mengambil tudung, telekung dan sejadah tersebut. 


Proses alter dibuat


Alhamdulillah, proses baiki tudung dan telekung siap dan dihantar semula pada petangnya. Lega rasa mereka berpuashati. Bagi saya kepuasan hati pelanggan adalah penting walaupun terpaksa menggantikan dengan yang baru.Saya mohon maaf atas masalah yang berlaku ye. Memang saya akui terlupa untuk periksa satu persatu tempahan sebelum dihantar tidak seperti tempahan yang lain. Namun, di sebalik kesilapan itu Kak Alimah belajar satu perkara baru iaitu alter tudung dan telekung. Alhamdulillah, setiap masalah yang berlaku ada teguran dan tarbiyah yang Allah berikan. 

Berkaitan dengan sejadah pula, baru saya perasan stok kain bergambar untuk sejadah semuanya bercapuk. Perasaan sedikit kecewa terbit di dalam hati. Hampir RM2000++ saya laburkan untuk cetak kain bergambar tersebut. Cetakan sebelum ini tidak pula ada masalah. 

Hampir semua kain rosak... :(

Saya telah bagitahu suami kerana beliau yang uruskan tempahan mencetak. Suami akan bawa semula kain tersebut ke kilang mencetak untuk  samada boleh mendapat gantirugi atau sebaliknya.Walau bagaimanapun, saya redha dengan apa keputusan. 

# Terima kasih Ya Allah atas kurniaanMU..(",)

*********************************************************************

Kepada yang ingin menempah dan pertanyaan lanjut boleh pm/hubungi 
saya di fanpage saya Hanim Creation @ 013-2817292


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies