ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Thursday, 4 September 2014

TEMPAHAN BAG TAG 16 PCS DARI MIRI

Assalamualaikum w.b.t

Bertemu kita kembali. Semoga semua dalam keadaan sihat & ceria hari ini. 

Alhamdulillah selasa lepas saya sudah kembali bekerja. Walaupun kelam kabut sedikit namun bersyukur dengan pertolongan Kak Alimah dan Kak Shida(tailor saya) kerja-kerja di kedai jahit saya berjalan seperti biasa.

Ok, entri kali ni saya nak tunjukkan bag tag yang ditempah oleh customer dari Miri, Julia. Beliau order sebanyak 16 pieces termasuk untuk office mate beliau. Asalnya saya buat bag tag untuk beg telekung yang ditempah untuk anaknya.

Bag tag di beg telekun

Tak sangka pula beliau dan kawannya berminat untuk tempah bag tag seperti itu. Untuk buat yang lagi comel, dengan bantuan Kak Rose(geng group nv950 di fb) beliau telah tolong design bag tag tersbut sebab saya tiada software.

Proses menyulam bag tag
Proses tebuk lubang & memasang ring
Sebahagian hasil bag tag


Taraaaa!!!! Inilah hasilnya. Saya gunakan kain felt untuk ia lebih keras. Sungguh cute kan. Saya sendiri pun getam je tengok...(",)

Ok, cukup sampai di sini. Didoakan semua ceria selalu dengan kurniaan yang Allah berikan.








0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk berkongsi tentang bisnes, perkongsian pengalaman dan catatan peribadi saya sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

LITUPI BY HANIM CREATION

Melengkapi Keperluan SOLAT & HIJAB Sekeluarga

HUBUNGI KAMI

HANIM CREATION
Tel : 013-2817292
Fanpage : Litupi by Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Web online : www.litupi.com
Emel : litupibyhc@gmail.com

SUKA??? JOM LIKE

TETAMU

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies