ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Monday, 23 March 2015

PART 1 : PENGALAMAN PERTAMAKU DI PASARNITA@TELEKUNG FEST

Assalamualaikum w.b.t,

Bertemu kembali bersama saya di HanimHilmi.com. Sebelum memulakan bicara pada entri kali ni sama-sama kita memanjatkan kesyukuran kepada Ilahi dengan limpah kurniaNya kepada kita semua.

Walaupun telah seminggu berlalu namun masih segar di ingatan saya. PASARNITA@TELEKUNG FEST, Itulah pengalaman pertama saya membuka gerai sebagai langkah pertama mempromosi telekung saya.


PASARNITA@Telekung Fest di Busana MARA, Kuala Lumpur
Pada 27 Feb 2015, Kak Zai(rakan & sifu group telekung) telah post info pasal festival telekung ni yang akan diadakan pada 12-14 Mac 2015. Dalam sibuk menyiapkan 200 pasang telekung yang saya target 1 Mac siap, terlintas di kepala saya" Peluang baik ni, Gerai pun free..". Lagipun, projek 200 pasang telekung ni dah nak siap masa tu. Jadi, tanpa berlengah saya terus pm(private message) Kak Zai untuk info lanjut.

Post fb yang dikongsi oleh Kak Zai
Alhamdulillah, pada 2 Mac 205 saya call urusetia program, Pn. Ita, dapatlah booking satu gerai untuk saya sertai festival tersebut. Gerai dah booking, jadi step seterusnya... Preparation untuk festival telekung le... He...

Setelah perbincangan yang dibuat dengan Team Hanim Creation, kami buat telekung dewasa & kanak-kanak serta beg telekung untuk stok jualan. Saya dan suami juga berbincang untuk membuat bunting, flyers dan bisnes card untuk diletakkan di gerai nanti.

Agak penat untuk buat preparation festival tersebut. Bertambah kalut apabila dimaklumkan festival adalah berkonsepkan butik. Namun, dengan niat untuk mencari pengalaman dan mahu perkenalkan telekung saya ni kuatkan semangat juga untuk memikirkan konsep yang diminta.

Pada malam 11 Mac 2015 bermula jam 10 malam, kami diminta untuk loading barang supaya festival esok hari berjalan lancar. Balik kerja petang tu terus ke kedai untuk final checking barang-barang yang nak dibawa. Selepas solat Isya' kami pun mengangkut barang-barang dan bergerak ke tapak festival yang bertempat di Busana MARA, Kuala Lumpur.


Anak-anak diangkut jugak... (",)
Dalam jam 11.30 malam kami selesai loading barang. Penat yang tak terkata. Sampai rumah terus melelapkan mata untuk menempuh hari esoknya. Sebelum tidur, macam-macam yang bermain di kepala. Excited, takut, nervous, dan macama-macam lagi le. Almaklum pertama kali join festival dan berdepan dengan orang ramai untuk promote produk sendiri. Selama ini promote hanya di atas talian... He...

Ok, nak tau cerita semasa festival tersebut??? Tunggu entri pada Part 2 nanti ye... Tak sabar nak kongsi sebenarnya. Banyak benda yang saya dapat... So, tunggu ye...

Preparation di pagi festival

*******************************************************
 Nak tengok lebih banyak hasil kerja Hanim Creation, jom cuci mata di sini : 


Bagi anda yang ingin membuat sebarang pertanyaan mahupun tempahan,
boleh hubungi Hanim Creation melalui:

Sms/WhatsApp/Telegram : 013-2817292


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk berkongsi tentang bisnes, perkongsian pengalaman dan catatan peribadi saya sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

LITUPI BY HANIM CREATION

Melengkapi Keperluan SOLAT & HIJAB Sekeluarga

HUBUNGI KAMI

HANIM CREATION
Tel : 013-2817292
Fanpage : Litupi by Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Web online : www.litupi.com
Emel : litupibyhc@gmail.com

SUKA??? JOM LIKE

TETAMU

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies