ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Saturday, 28 March 2015

PART 2 : PENGALAMAN PERTAMAKU DI PASARNITA@TELEKUNG FEST

Assalamualaikum w.b.t,

Salam ceria saya ucapkan kepada pengunjung HanimHilmi.com. Saya doakan kalian semua sentiasa di bawah naungan dan kasih sayang Allah.

Ok, sudah baca ke entri PART 1 saya pasal festival telekung tempoh hari? Bagi yang belum boleh klik di sini sebelum baca entri saya seterusnya ni.. He..

Sambungan dari Part 1....

PASARNITA@Telekung Fest (12-14 Mac 2015)

Pada 12 Mac 2015, bermula festival tersebut. PASARNITA adalah inisiatif keusahawanan & perniagaan oleh Pej. Penasihat Pembangunan Keusahawanan & Ikhtisas Wanita JPM yang diterajui oleh Dato Sri Shahrizat Abdul Jalil(merujuk pada instagram@pasarnita).

PASARNITA@Telekung Fest yang dianjurkan pada 12-14 Mac 2015 adalah salah satu program untuk membantu pengusaha/vendor telekung Malaysia mempromosi produk masing-masing. Selain itu, adalah untuk menarik perhatian orang ramai untuk membeli telekung buatan tempatan yang mana kita perhatikan telekung yang dijual di luar sana kebanyakannya dari negara luar terutamanya Indonesia dan Vietnam.


Berbalik pada kisah saya sepanjang festival tersebut. Pada hari pertama, kami semua sibuk menyusun dan menghias gerai-gerai kami. Seronoknya kami seperti sudah kenal lama. Sama-sama bantu susun barang, bercerita tentang produk dan bisnes masing-masing. 



Haaa taraaa.... Inilah gerai saya yang tak seberapa.... Heee.... Malu-malu pulak model saya sorang tu... (",)



 


Kat gerai saya ni, saya buat Cabutan Bertuah. Idea dari seorang rakan saya. Hasilnya agak memberangsangkan, ramai jugak yang datang ke gerai saya. Sambil isi borang maklumat pengunjung sebelum cabut nombor, masa tu le saya promote produk saya dan bagi flyers & bisnes card pada mereka. Bagi yang nak buka gerai @ booth nanti boleh buat le cuba ye... He...




Ni le hari kemuncaknya. Dato Sri Shahrizat merasmikan festival telekung tersebut. Meriah sumgguh dengan kehadiran artis-artis. Kebetulan tapak festival ni ramai artis-artis yang bukak kedai kat sini. Zul Yahya, Aza Elite, Bienda dan ada lagilah. Kenal muka tak kenal nama... He...





Yang menggembirakan saya, telekung saya dapat join fashion show. Berbunga-bunga hati saya tau... Macam tak sangka boleh join. Dapat le naik pentas bergambar dengan Dato Sri. Kenangan yang tak dapat dilupakan... (",)







Alhamdulillah, berakhir sudah story saya pasal Pasarnita@Telekung Fest. Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izinNYA saya dapat join festival ni. Dalam masa yang sama dapat berjumpa dengan kawan-kawan baru yang sealiran bisnes dengan saya, dapat berkongsi ilmu dan tukar pendapat. Yang penting bagi saya adalah networking antara kami selepas ini.


Ok, ini sahaja yang sempat saya kongsikan. Banyak sebenarnya nak bercerita tapi masa sangat mencemburui kita. Jumpa lagi entri yang akan datang dengan pelbagai cerita yang menarik lagi.

Wassalam... (",)


*******************************************************
 Nak tengok lebih banyak hasil kerja Hanim Creation, jom cuci mata di sini : 


Bagi anda yang ingin membuat sebarang pertanyaan mahupun tempahan,
boleh hubungi Hanim Creation melalui:

Sms/WhatsApp/Telegram : 013-2817292



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk berkongsi tentang bisnes, perkongsian pengalaman dan catatan peribadi saya sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

LITUPI BY HANIM CREATION

Melengkapi Keperluan SOLAT & HIJAB Sekeluarga

HUBUNGI KAMI

HANIM CREATION
Tel : 013-2817292
Fanpage : Litupi by Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Web online : www.litupi.com
Emel : litupibyhc@gmail.com

SUKA??? JOM LIKE

TETAMU

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies