ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Wednesday, 8 July 2015

APA ADA PADA 10 HARI TERAKHIR RAMADHAN?

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar pengunjung HanimHilmi.com semua. Rasa belum terlambat untuk saya ucapkan Salam Ramadhan pada semua. Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yang terbaik dari tahun  sebelumnya.

Alhamdulillah, kita diberi kesempatan untuk menemui Ramadhan yang ke-20 hari. Bermakna kita telah memasuki 10 hari terakhir Ramadhan. Apa ada pada 10 hari terakhir Ramadhan????

Ya, tidak asing lagi iaitu LAILATUL QADAR.Lailatul Qadar (Malam Qadar) yang dinyatakan di dalam al-Quran sebagai,“lebih baik daripada seribu bulan”
Aishah (RA) berkata bahawa nabi bersabda : Carilah Lailatul Qadr pada malam bernombor ganjil pada sepuluh malam terakhir Ramadhan (Bukhari).
Nabi juga ada berkata: “Sesiapa sembahyang pada malam Qadar dengan iman dan harapan untuk ganjarannya, semua dosa-dosa sebelum ini akan diampuni.”(Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah).
Jom kawan-kawan, kita memaksimumkan 10 malam terakhir Ramadhan kali ini. Perbanyakkan doa yang dianjurkan oleh Rasulullah s.a.w sepanjang 10 malam terakhir ini.Ok, setakat ini dahulu perkongsian dari saya. Wassalam.
0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk berkongsi tentang bisnes, perkongsian pengalaman dan catatan peribadi saya sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

LITUPI BY HANIM CREATION

Melengkapi Keperluan SOLAT & HIJAB Sekeluarga

HUBUNGI KAMI

HANIM CREATION
Tel : 013-2817292
Fanpage : Litupi by Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Web online : www.litupi.com
Emel : litupibyhc@gmail.com

SUKA??? JOM LIKE

TETAMU

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies