ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Wednesday, 8 July 2015

APA ADA PADA 10 HARI TERAKHIR RAMADHAN?

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar pengunjung HanimHilmi.com semua. Rasa belum terlambat untuk saya ucapkan Salam Ramadhan pada semua. Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yang terbaik dari tahun  sebelumnya.

Alhamdulillah, kita diberi kesempatan untuk menemui Ramadhan yang ke-20 hari. Bermakna kita telah memasuki 10 hari terakhir Ramadhan. Apa ada pada 10 hari terakhir Ramadhan????

Ya, tidak asing lagi iaitu LAILATUL QADAR.Lailatul Qadar (Malam Qadar) yang dinyatakan di dalam al-Quran sebagai,“lebih baik daripada seribu bulan”
Aishah (RA) berkata bahawa nabi bersabda : Carilah Lailatul Qadr pada malam bernombor ganjil pada sepuluh malam terakhir Ramadhan (Bukhari).
Nabi juga ada berkata: “Sesiapa sembahyang pada malam Qadar dengan iman dan harapan untuk ganjarannya, semua dosa-dosa sebelum ini akan diampuni.”(Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah).
Jom kawan-kawan, kita memaksimumkan 10 malam terakhir Ramadhan kali ini. Perbanyakkan doa yang dianjurkan oleh Rasulullah s.a.w sepanjang 10 malam terakhir ini.Ok, setakat ini dahulu perkongsian dari saya. Wassalam.
0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies