ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Saturday, 8 August 2015

PERJALANAN 3 SAHABAT TELEKUNG

Assalamualaikum w.b.t

Selamat berhujung minggu semua... Pasti ramai hari ni yang masih hadiri jemputan rakan-rakan dan saudara-mara sempena Syawal yang hampir pada penghujungnya. Saya pun baru hadiri jamuan raya di sekolah anak dan jemputan kawan sempena ibu beliau yang akan terbang untuk menunaikan haji pada 18 Ogos 2015 ini. Sama-sama kita doakan agar ibu beliau mendapat Haji yang mabrur... Amin...

Ok, sedikit cerita pasal 3 sahabat telekung ni.... (",)

SEJARAH PERTEMUAN 3 SAHABAT TELEKUNG

Pertemuan mereka yang tidak dirancang semasa membuka booth di PASARNITA@Telekung Fest pada 12-14 Mac 2015 di Busana MARA, Kuala Lumpur. Ketika itulah mereka bertiga beramah mesra dan berkenalan antara satu sama lain.

Segalanya bermula di sini.... (",)
Pertemuan mereka tidak tamat setakat itu sahaja. Mereka bertukar-tukar business card supaya ukhuwah yang terjalin tidak disia-siakan. Tambahan pula mereka mengusahakan bisnes yang sama iaitu TELEKUNG.

Alhamdulillah, sekarang mereka rasa tidak berseorangan dalam mengusahakan bisnes masing-masing seperti sebelum ini. Mereka sentiasa bertukar-tukar pendapat dan nasihat tentang bisnes , sentiasa ingat-mengingati sesama mereka dan berkongsi idea.

SIAPAKAH MEREKA???

Dua sahabat yang sudah kenal lama sebelum saya berjumpa mereka di TelekungFest. Yus dan Linda yang ditemukan kerana TELEKUNG juga. Kini kami bertiga sama-sama membina networking bagi meneruskan perjuangan kami dalam bisnes telekung. Sedikit pengenalan kami bertiga.

Empunya tuan : Hanim
Page fb : Hanim Creation
Blog : www.hanimhilmi.com
Empunya tuan : Yusniza
Page fb : TelekungNajwa
Blog : www.telekungnajwa.blogspot.com
Web : www.telekungnajwa.my
Hasil carian imej untuk telekungkidz
Empunya tuan : Roslinda
Page fb : Adda Wardrobe-TelekungKidz
Blog : www.telekungkidsonline.blogspot.com

HADIRNYA IDEA 'TEAM 3 SAHABAT TELEKUNGKU'

Bermula dari info Yus (TelekungNajwa) sebanyak 30 pasang telekung wakaf diperlukan untuk program QASEH SUCI RAMADHAN 2015 yang dianjurkan oleh USRAH SUCI dengan kerjasama JAKIM, PPZ, BAITULMAL & MASJID ASY-SYAKIRIN KLCC pada Ramadhan yang lalu.

Kami bertiga bersetuju dan berpakat untuk sama-sama mengumpulkan 30 pasang telekung wakaf. Alhamdulillah berkat kerjasama dan niat murni kami ini, kami dapat mengumpulkan 30 pasang tepat pada masanya walaupun tempoh agak terhad ketika itu.

Dengan kejayaan yang mungkin kecil bagi orang lain tetapi besar pada kami, maka datanglah idea untuk menubuhkan TEAM 3 SAHABAT TELEKUNGKU. Kami berikrar akan meneruskan perjuangan bisnes telekung , pakaian solat dan penggerak projek wakaf telekung di Malaysia.


  


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies