ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Tuesday, 24 November 2015

MAJLIS IHTIFAL & PENYAMPAIAN HADIAH SEKOLAH SRI PINTAR, SEKSYEN 7, SHAH ALAM

Assalamualaikum,

Apa khabar pengunjung HanimHilmi.com? Didoakan sihat ceria selalu.

Ok, Sabtu lepas saya dan suami hadiri Majlis Ihtifal & Penyampaian Hadiah Aiman dan Alif yang diadakan di Balai Seni Islam, Shah Alam.


Majlis dimulakan dengan alunan Asmaul Husna dan ucapan perasmian.


Murid-murid yang telah khatam Iqra' diraikan dengan dihadiahkan senaskah Muqaddam, sejadah, bunga telur dan pulut kuning.

Tidak ketinggalan mereka yang cemerlang dalam kelas & matapelajaran. Juga mereka yang cemerlang dalam UPSR dan PSRA.

Persembahan yang mencuit hati oleh murid-murid dari pra hingga tahun 6.




Alhamdulillah,Aiman tamat sudah Iqra'. Alif akan menyusul kemudian.


Terima kasih mualimah yang sabar mengajar anak-anakku dan anak-anak di Sekolah Sri Pintar.


Read More

Saturday, 21 November 2015

AKTIVITI BERKEBUN

Assalamualaikum,

Kisah hujung minggu yang lalu. Berkebun si Ayah dan anak-anak. Disebabkan tanah sekangkang kera dan anak pokok buah hybrid kecil lagi, kita tanam dalam pasu dulu.

Pokok manggis ada, pokok rambutan ada, pokok delima, pokok jambu air ada, pokok jambu batu ada... He...

Jom layan gambar si Ayah dan anak-anak.... (",)









Read More

SOLATLAH... SAYA SABAR MENUNGGU

Assalamualaikum w.b.t,

Salam hujung minggu semua. Didoakan semua berada dalam mood ceria dan di bawah kasih sayang Allah.

Saya ingin berkongsi sedikit tentang SOLAT. Pengeposan barang yang saya buat Selesa lepas. Selepas habis kerja saya terus ke agent poslaju. Terkejar-kejar jugak sebab risau kalau van poslaju dah sampai , terlepas le barang saya nak dipos hari esoknya. Biasanya saya pos waktu rehat tengahari, tapi hujan lebat sangat hari tu. He...

Sampai di kaunter tertera perkataan SOLAT. Hanya sekeping kertas yang bertulis solat membuatkan saya cakap dalam hati "Ok, solatlah. Saya sabar menunggu". Kerisauan saya terus lupa dengan terpandang perkataan pendek itu.

Solatlah kamu sebelum kamu disolatkan
Nasihat untuk diri ini dan semua, solatlah walau sibuk manapun kita. Itulah perkara pertama yang akan ditanya ketika berjumpa Allah nanti.

Wallaahua'lam...


Read More

Monday, 16 November 2015

PROJEK SULAM TOWEL

Assalamualaikum...

Ni kisah saya dan Mr. Brother NV950... He...
Order dari kakak ipar. Dah lama x buat sulam di towel. Sulam pun yang simple je sebelum ni.
Seperti dapat hint dariNya. Elok terdetik nak buat sulam di towel,kakak ipar tanya buat tak towel bersulam.

Alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya. Namun, perlu diperbaiki lagi hasil sulam itu.


Read More

Sunday, 15 November 2015

11.11.15 - GENAP UMUR AFNAN 4 TAHUN

Assalamualaikum...

Bertemu kembali semua pengunjung hanimHilmi.com.

Pada 11.11.15 yang lalu, genap umur Afnan 4 Tahun. Dilahirkan pada 11.11.11 di Shah Alam Medical Center (SALAM).

Gambar Afnan ketika 10 bulan
Tak sempat nak sambut birthday sebab family suami dari Kelantan datang. Kira sambut birthday sambil berjalan-jalan dengan We, Ayah Long, Ayah Su dan sepupu dari Kelantan.

Bermain dengan Ayah Su dan sepupu dari Kelantan
Dapat hadiah advanced dari pengasuh lagi. Set Lego. Pengasuh yang dipanggil Ibu memang tak pernah miss bagi hadiah kat anak-anak yang diasuh. He... Alhamdulillah....

Menunggu ayah siapkan Lego... (",)
Siap!!!!!!
Ok, Ummi doakan Afnan jadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat. 


Read More

Monday, 9 November 2015

VENDOR BUTIK PERTAMA SAYA

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, vendor butik pertama yang telah saya pilih untuk mempromosikan produk Hanim Creation.
Telekung, Sejadah & Beg Telekung Hanim Creation
Kepada warga Kota Bharu dan sekitarnya boleh datang ke Dearsister Butik, Kota Bharu. Bersebelahan RHB Bank dan berdepan dengan HUSM Kubang Kerian.
Dearsister Butik, Kota Bharu
Potongan harga 15% setiap pembelian diberi sehingga 30 Nov 2015 ye. Jom beramai-ramai ke Dearsister Butik.




Read More

Sunday, 1 November 2015

KISAH ASHABUL KAHFI

Assalamualaikum,

Salam hujung minggu semua. Selawat dan salam untuk junjungan Nabi kita S.A.W...

Pagi Jumaat lalu seperti biasa saya ikuti majlis bacaan Al-quran & tafsir di tempat kerja. Sambungan bacaan surah Al-Kahfi dari ayat 5 hingga 20.


Ayat-ayat tersebut terkandung cerita ashabul kahfi.Siapa mereka itu?

Segolongan pemuda yang sembunyi di gua bagi menyelamatkan iman mereka.Dan ditidurkan oleh Allah lebih kurang 309 tahun..

Saya sertakan link satu blog yang menceritakan kisah Ashabul Kahfi iaitu shafiqolbu.wordpress.com. Sila klik di sini ye.

Jom kita menyelusuri cerita mereka untuk menjadi ibrah & iktibar untuk kita...





Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies