ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Thursday, 16 March 2017

GAJET BARU AIMAN - GLUCOMETER

Alhamdulillah…

Semalam Aiman dapat ‘gadget’ baru lagi.Glucometer-alat untuk check bacaan gula. Aiman pun dah mahir guna semua gadget tu. Ummi cuma monitor dan catat kat diari makan Aiman. 

Sedikit sharing Ummi hari ini. Dua hari lepas, ada dua pesakit diabetes remaja masuk wad dan satu bilik dengan Aiman. Diberi kaunseling dengan doktor sebab bacaan gula tinggi. Ummi pun diminta oleh doktor untuk dengar kaunseling sekali. Untuk kebaikan masa akan datang kata doktor.

Kaunseling sebelum ni memang pakar diabetic bagitahu. Pada umur remaja memang waktu mencabar untuk ibubapa pantau mereka. Malu ada diabetes, pengaruh kawan2, jiwa nak cuba pelbagai makanan, tiada kerjasama sesama family. Jadi, cuba didik dari sekarang.

Bila dengar, macam-macam pulak dalam fikiran Ummi. Allah…. Mudah-mudahan Ummi sekeluarga dapat buat yang terbaik untuk Aiman. 

Hari ni dah hari ke-15 di hospital. Sampai ada yang panggil Ummi doktor pulak. Senyum je le...

===================

" Maka sesungguhnya bersama kesusahan itu ada kesenangan. Sesungguhnya bersama kesusahan itu ada kesenangan.."

~ Al-Syarh 94 : 5-6 ~

===================

Gajet baru Aiman - Glucometer



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies