ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

Wednesday, 22 March 2017

HONEYMOON PERIOD - DIABETES TYPE 1

Gambar ni diambil dua hari sebelum Aiman masuk hospital.


Ustazah yang pernah bawa seorang murid yang merupakan anak yatim. Ini kali kedua ustazah ini bawa murid yang dijaganya di asrama.

Berkenan dengan telekung kawannya kata ustazah. Perasaan rasa lain kalau yang datang anak-anak syurga macam ni. 

Allah, hampir tiga minggu Ummi tak jenguk kedai. Berwhatsapp & call tailor di kedai sahaja. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat dikurniakan tailor yang jujur & berdisiplin.


Aiman masih tak dapat keluar. Bacaan dh cantik tetiba lepas 2 jam makan tengahari dan makan malam tadi gula rendah pulak.

"Alahai Aiman, kenapa rendah pulak.Pagi dah cantik dah." Jururawat  pulak yang frust. Hee.. Ummi senyum je le..

Doktor ada bagitahu Newly Diagnose Diabetes Type 1 ni ambil masa untuk tetapkan pengambilan insulin yang sesuai. Dan Diabetes Type 1 akan alami 'honeymoon period'. Di mana, kadang kala pesakit akan sembuh untuk sementara waktu.

Walau bagaimanapun, rawatan & penjagaan makanan & diri perlu dijaga kerana ia mungkin akan kembali. Jadi, doktor masih monitor kemungkinan yang berlaku kat Aiman ni.

Alhamdulillah, dapat info baru minggu ni. Ok, Ummi nak cari sikit info honeymoon period ni sambil2 honeymoon dengan Aiman yang tak kisah dah ni...

Ok, selamat beristirehat semua...



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies