ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Monday, 25 September 2017

SET BATU SEREMBAN & CEPER

25 September 2017

In shaa Allah...

Yang nak cari set batu seremban & set ceper(penutup botol) jom datang kedai Ummi. Ada beg senang nak simpan. Harga RM5/set.




Read More

Friday, 22 September 2017

TEMPAHAN BANTAL COMEL

22 September 2017

Alhamdulillah...

Dah lama tak buat bantal comel macam ni. Ex-officemate order untuk si kembarnya. Mintak bantal sahaja. Kerajinan terlebih, buat sekali dengan selimut bersulam nama.

Tq Harniza Harman. Terpaksa menunggu lama untuk siapkan.  Terima seadanya  ye.

Salam Maal Hijrah untuk semua..




Read More

Wednesday, 20 September 2017

SELAMAT TAHUN BARU 1439H

20 September 2017

Hari ni Hello Kitty dipakaikan tudung. Alasannya keluar rumah kena pakai tudung. Nasib pakai tudung dia. Kalau tudung Ummi??? Bayangkanlah sendiri.

===========

Esok Maghrib dah masuk tahun baru 1439H. Simpan siap-siap doa akhir tahun & awal tahun ye dalam handphone. Boleh dibaca tak kira kita di mana nanti. Pastikan juga bateri full ye. 

Selamat menyambut tahun baru. Selamat memasang azam baru.

Sedikit renungan bersama :

"Orang yang berjaya adalah hari ini lebih baik dari semalam, orang yang rugi adalah hari ini sama dengan semalam dan orang yang celaka adalah hari ini lebih teruk dari semalam." (maksud Hadis)




Read More

Tuesday, 19 September 2017

SURAT DARI KAWAN AIMAN

19 September 2017

Masih simpan surat dari kawan-kawan Aiman ketika datang ziarah selepas Aiman keluar dari hospital hujung Mac yang lalu.

Baca balik surat ni selepas kejadian kebakaran sebuah tahfiz minggu lalu. Sayu di sudut hati kerana mereka adalah anak-anak tahfiz seperti Aiman, Alif & kawan-kawan.

Keakraban Aiman, Alif dengan kawan-kawan dan ustaz-ustaz yang seperti adik-beradik dan ayah. Dapat rasai sepertimana keakraban mereka di tahfiz sana.

Semoga yang dijemput Ilahi sudah bersenang-senang di 'sana'. Yang di sini didoakan terus berjuang untuk menjadi Pencinta Al-Quran.

Ada yang bertanya Ummi kenapa pada anak umur muda dah hantar ke tahfiz. Sukar untuk dijawab. Memang ada dalam perancangan Ummi dan suami untuk hantar anak-anak menghafaz Al-Quran namun bukan secepat ini.

Namun Ummi yakin Allah bagi yang terbaik untuk kami sekeluarga. Inilah hikmah yang cukup-cukup besar di sebalik dugaan yang diberikan kepada Aiman. UJIAN YANG HADIRNYA SERIBU NIKMAT.

Mohon doakan anak-anak kita dan kita semua diberi keikhlasan dan istiqamah dalam menjadi PENCINTA AL-QURAN.

Wallahua'lam.

Surat dari kawan-kawan Aiman




Read More

Thursday, 14 September 2017

TUDUNG LABUH BERDAGU

14 September 2017

Alhamdulillah...

Permintaan dari seorang customer online. Inginkan lapik dagu untuk Tudung Ilmi NABIHAH yang ditempah. 3 kali try & adjust baru menjadi.

In shaa Allah, setiap permintaan akan cuba dipenuhi demi manfaat bersama & mencari redhaNya.

Hari ini datang seorang ustazah bertanyakan tempahan tudung berdagu seperti ini. Allah... Cantik Allah susun. Tidak terkata apa kecuali terima kasih padaNYA.





Read More

Monday, 11 September 2017

TERIMA KASIH USTAZAH YATI

11 September 2017

Allah..

Kisah petang tadi..

Aturan yang sangat indah. Kerana ingin melihat sendiri Tudung Ilmi DHIA dan Tudung Ilmi NABIHAH, walaupun tersesat akhirnya sampai jua ke kedai Ummi.

Terima kasih Ustazah Yati dari Shah Alam. Pertemuan yang sungguh indah. Nanti boleh shopping lagi ye.  Terkesan di hati ini apabila beliau sampai berdoa ketika sesat tak jumpa tempat. "Ya Allah, jika Engkau tak redha aku ke sini, tunjukkanlah jalan pulang."

Memang nampak pada riak muka beliau keterujaan sepanjang Ummi melayani beliau memilih tudung. Allah...Allah...Tak tahu untuk katakan apa kecuali kesyukuran tak terhingga padaMu Ya Allah.

TQ Allah..




Read More

GOOD LUCK FOR UPSR

11 September 2017

Alhamdulillah...

Selesai kertas UPSR untuk hari ini. Ummi tengok semua dengan muka ceria. Mudah-mudahan ceria sehingga kertas terakhir ye anak-anak semua. In shaa Allah...

Good luck anak-anak Tahun 6 seluruh Malaysia. 




Read More

Friday, 8 September 2017

KELAS MENGAJI PERTAMA

8 September 2017

Ada yang intai-intai kedailah.. 

Baru perasan ada tudung labuh koshibo ye..
Dah2 masuk kelas dulu ye. Ustazah dah tunggu tu. Minggu depan boleh jenguk lagi. In shaa Allah..

Kepeningan kepala petang ni. Pergi pos barang dengan hujan sungguh lebat tadi. Alhamdulillah selesai urusan yang dirancang hari ni.

Perancangan yang paling best adalah hari ini Jumaat pertama Ummi & team LITUPI mulakan KELAS MENGAJI di bawah bimbingan seorang ustazah. Impian yang terpendam lama, kini Allah makbulkan jua. Alhamdulillah...

Semoga ia menjadi santapan rohani kami setiap hari Jumaat. TQ Allah..




Read More

SALAM JUMAAT

8 September 2017

"Ummi bawak beg Husna. Husna bawak beg Ummi."

Alahai Husna. Stokin tu yang tak tahan nak gelak.

Salam Jumaat semua.




Read More

Monday, 4 September 2017

HARI TASYRIK TERAKHIR

4 September 2017

Alhamdulillah..

Sudah berada di bumi Shah Alam.

Allah izin perjalanan semalam Kota Bharu - Shah Alam 8.00 pagi hingga 10.00 malam. Traffik lancar dari Kota Bharu sehingga Karak mula jem. Sampai tol Bentong 3.30 ptg tak bergerak-gerak.

Patah balik ke Karak untuk lalu jalan biasa. Tak mahu ambil risiko anak-anak meragam nak buang air, lapar dan seangkatannya.

Sg Pelangai - Jelebu - Hulu Langat. Tenang dalam perjalanan. Tengok rumah-rumah kampung di Kuala Klawang. Tengok kehijauan alam. Anak-anak pun tak meragam. Alhamdulillah..

In shaa Allah, hari Tasyrik terakhir hari ini. Perbanyakkan takbir kepadaNya. Semoga dapat berjumpa lagi Aidil Adha tahun hadapan. Yang sudah ada niat untuk Qurban untuk tahun hadapan, jom mula saving sekarang.  




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies