ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Saturday, 28 April 2018

UBAT RINDU ADALAH BERTEMU

28 April 2018

Ubat rindu adalah bertemu.

Al-Fatihah untuk Mak dan Ayah




Read More

Friday, 27 April 2018

TELEKUNG + MINI SEJADAH POKET

27 April 2018

Tempahan untuk hadiah hari lahir...

Telekung + Mini Sejadah Poket

** Mini Sejadah yang boleh dijadikan beg telekung.




Read More

Wednesday, 25 April 2018

MENYULAM CINTA

25 April 2018

=================================

Ya Allah, 

Kurniakan aku CINTA-Mu,CINTA orang yang cinta kepada-Mu, CINTA orang yang cinta kepada seseorang yang cinta kepada-Mu, dan jadikan CINTA itu yang boleh aku dambakan.

=================================

Menyulam cinta di atas sejadah. 




Read More

Monday, 23 April 2018

TEMPAT ANAK BELAJAR TAHFIZ ADA BUAT SUKAN JUGAK YE?

23 April 2018

Ada yang tanya Ummi, tempat anak belajar tahfiz tu ada buat sukan jugak ye?

In shaa Allah ada. Ummi pun kalau anak-anak tak masuk situ, fikir macam tu jugak. Menghafal je agaknya anak-anak tahfiz nikan.





Read More

Saturday, 21 April 2018

KEJOHANAN SUKAN MTA

21 April 2018

"Pasukan Afnan juara, Ummi."

Alhamdulillah. Khamis lepas selesai kejohanan sukan anak-anak Maahad Tahfiz Al-Aqsa (MTA) Banin & Banat di Frenzy Sports Arena Seksyen 16 Shah Alam.

Hari ni demam pulak Afnan. Penat berlatih & bermain agaknya.




Read More

Thursday, 19 April 2018

TELEKUNG KANAK-KANAK CUSTOM ORDER

19 April 2018

Alhamdulillah...

Setelah sekian lama x buat telekung comel-comel macam ni. Si Ibu nak biasakan anak 2 tahunnya pakai telekung. Nak bawak ke masjid tarawih nanti katanya.

Minta buatkan seluar biar senang nak bergerak katanya. Beg tu Ummi buat free gift sebagai hadiah birthday. 

Semoga dipermudahkan niat ibu ini dan kita semua untuk persediaan Ramadhan kita sekeluarga.

"Ya Allah, berkati kami pada bulan Syaaban dan sampaikan kami ke bulan Ramadhan". Amin...




Read More

Friday, 13 April 2018

ALAHAI NIOW

13 April 2018

Ada yang nak kene jahit pagi-pagi ni.

Sobahulkhoir...




Read More

Thursday, 12 April 2018

ADA MASANYA BEREBUT, ADA MASANYA MENANGIS

12 April 2018

Ada masanya berebut-rebut nak Ummi dengar hafazan masing-masing.
Ada masanya menangis-nangis bila Ummi nak dengar hafazan masing-masing.

Teringat sharing Ummi di facebook pagi tadi.

Apa yang indah sekarang mungkin esok hambar. 
Apa yang hambar hari ini, mungkin esok segar.
Semoga satu cita yang tidak pernah pudar dan sentiasa mekar - mendapat kemenangan sebenar; SYURGA FIRDAUS.

Moga pengorbanan ini dianugerahkan penghujung seperti itu untuk kita semua.

Amin...




Read More

Wednesday, 11 April 2018

DIY PADANG BOLA

11 April 2018

Malam ni advance sikit. Siap ada padang bola.
Selamat bermainlah ye anak-anak Ummi.






Read More

PROSES SULAM

11 April 2018

Proses buat sulam bunga & nama tu ambil masa dalam 30 minit. Nampak simple tapi agak ambik masakan.

Itulah yang menuntut kesabaran bagi kami pengguna En. Brother ni. Tapi bila siap adalah satu kepuasan bagi kami. 

Alhamdulillah....






Read More

Tuesday, 10 April 2018

DOKTOR VS TUKANG JAHIT

10 April 2018

Macam doktor jugak kami si tukang jahit.
Nak alter telekung, kene tetas le mana yang patut. Macam buat postmortem.

Selamat bekerja semua.
Niatkan kerja itu sebagai IBADAH.

Sambil-sambil tetas kita dengar radio comel ye...




Read More

Sunday, 8 April 2018

REHAL UNTUK 3 ARJUNA UMMI

8 April 2018

Alhamdulillah.

Dapat beli rehal untuk 3 arjuna Ummi di pesta buku pagi tadi. Memang dah lama mencari supaya mudah & tertib sikit nak mengaji. Kalau tidak, macam-macam gaya nak mengaji.

Malam ni kita testing dulu. Ambik mood.





Read More

PESTA BUKU DI SACC, SHAH ALAM

8 April 2018

Alhamdulillah...

Last day Pesta Buku di SACC, Shah Alam hari ini.

Allah izin untuk Ummi sekeluarga datang ke sini.

Salam hujung minggu semua.





Read More

Thursday, 5 April 2018

BAIKNYA ALLAH

5 April 2018

=====================================

Baiknya Allah.

Diberi kesulitan namun diberi kemudahan yang pelbagai.

Benar akan ayat dariNya :

Bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.

لاحول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم

======================================

In progress... Telekung kanak-kanak.




Read More

Tuesday, 3 April 2018

USAH LOKEK DENGAN ILMU

3 April 2018

Ucapan ALHAMDULILLAH yang tak henti-henti dalam hati Ummi.

Teringat akan nasihat seorang sahabat.

Usah lokek dengan ilmu yang kita ada. Ilmu itu kurniaan dan rahmat dari Allah. Sifat ilmu tu sendiri, makin dikongsi makin bertambah. Kalau tak dikongsi setakat tu je la.

لاحول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم




Read More

Sunday, 1 April 2018

HOBI BARU

1 April 2018

Selamat pagi semua...

Pagi-pagi dah menyusun atur pokok-pokok Ummi. Baru berjinak-jinak dengan hobi baru. In shaa Allah.

Tanah belakang tu sedang difikir-fikirkan nak tanam apa lagi sementara En. Suami siapkan projek tanam rumput bahagian tepi tu.

Anak-anak dah reserve nak buat padang bola tu.




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies