ESOK adalah peluang untuk menjadi yang lebih baik

HanimHilmi.com

Koleksi coretan kami yang bergelar INSAN

LITUPI by Hanim Creation

LITUPI Sempurna Demi Ilahi

CHOMELL by Hanim Creation

Sewing with HEART

BILIK JAHIT UMMI

Dari IMPIAN menjadi REALITI

AIMAN Diabetes Type 1

Ujian Yang Hadir Seribu Nikmat

Wednesday, 30 May 2018

MAHU NANGIS TAU...

30 Mei 2018

Tanda penghargaan pelanggan bila dapat free gift dari peniaga akan ucap 'terima kasih' melalui whatsapp. Itu biasa kita buat dan terimakan..

Tapi kalau pelanggan call ucap 'terima kasih banyak-banyak' dengan free gift yang kita bagi. Biasa-biasakah buat kita????

Mahu nangis tau...
Lagi mahu nangis, nak tambah order lagi...

TQ Allah...




Read More

Tuesday, 29 May 2018

HUSNA JADI CIKGU EH...

29 Mei 2018

Husna jadi cikgu, Ummi jadi anak murid eh...
Tapi Ummi tuliskan dulu...

Bila anak dara asyik nak menulis. Main cikgu-cikgu dengan Ummi pun jadilah...

Ya Allah, berikanlah anak-anak kami kefahaman yang sebenar dalam menuntut ilmu. Ameen...

Selamat malam semua.




Read More

Monday, 28 May 2018

MINTA BUAT BROOCH

28 Mei 2018

Pagi-pagi kakak whatsapp. Tetiba je mintak buatkan brooch. Apalagi, bongkar le barang dalam stor. Dekat 6 tahun jugak le Ummi menyimpannya.

Ni le antara projek awal-awal dulu masa berjinak-jinak dengan bisnes. Sampai En. Suami pun pening nak bisnes apa sebenarnya Pn.Isteri dia ni. 

Ok, siap dah. Esok boleh pos...





Read More

Sunday, 27 May 2018

27.5.2006 ~ 27.5.2018

27 Mei 2018

27.5.2006 ~ 27.5.2018

Bahtera yang telah dibina 12 tahun. Pahit manis, suka duka & susah senang diharungi bersama. Semoga Allah berkati ikatan kami ini...

Tiada lain yang Ummi pinta untuk hari ini. Cuma nak gantung kuali je hari ni.. 

Heeee...




Read More

Friday, 25 May 2018

RUTIN HARIAN UMMI

25 Mei 2018

Ya Allah, Engkau permudahkanlah urusan kami hambaMu. Terangilah hati anak-anak ini dengan ilmu yang bermanfaat. Amin...

Rutin harian tengok arjuna Ummi naik van ke sekolah. Yang menjerit dari dalam van. Yang menjerit nak naik van. Inilah kenangan awak semua anak-anak dah besar nanti.




Read More

Thursday, 24 May 2018

PERSONEL SHOPPER UMMI

24 Mei 2018

Selesai hantar 2 pasang telekung. Tempahan seorang cikgu untuk rakan-rakannya. Satu untuk hadiahkan kepada sahabat untuk kerjakan umrah. Satu untuk hadiahkan untuk ibu.

Ingat mula-mula cikgu ni jumpa Ummi. 

"Kawan-kawan akak kat sekolah ramai yang menjual. Akak pun nak menjual tapi tak tau nak jual apa. "

Bila tau Ummi jual telekung dan tudung & ambil tempahan secara "custom order", terus berminat untuk cuba.

Alhamdulillah... Kini jadi "personel shopper" telekung Ummi.

Indahkan aturan Allah... 




Read More

Wednesday, 23 May 2018

JADILAH SEPERTI JARUM

23 Mei 2018

Jadilah seperti JARUM, menusuk tetapi menyatukan. Jangan jadi seperti GUNTING, berjalan tapi memisahkan.

Jom rehat menanti Zohor...




Read More

Wednesday, 16 May 2018

SAPRAH SEMPENA RAMADHAN

16 Mei 2018

Menyiapkan saprah untuk makan di talam berbuka sekeluarga esok hari.

Alhamdulillah, diberi izin olehNya bertemu kembali Ramadhan tahun ini.

Selamat bersahur esok pagi semua.




Read More

SALAM RAMADHAN

16 Mei 2018

Salam Ramadhan...

Sempena Ramadhan yang bakal tiba, Ummi sekeluarga memohon maaf atas segala salah silap atau terlanjur bicara.

Semoga keluarnya kita semua dari madrasah Ramadhan kelak memperolehi taqwa serta diampunkan segala dosa-dosa kita oleh Allah s.w.t.

Aminn ya Rabb...

RAMADHAN KAREEM


Model cilik yang tak henti bercakap sambut hari guru, buat kad sempena Ramadhan & dapat kurma dari teacher. TQ teacher.



Read More

Monday, 14 May 2018

MAIN PONDOK-PONDOK

14 Mei 2018

Duduk diam-diam...
Kakak nak buat kerja ni...

Selepas 3 hari tak jumpa Niow & Kelabu. Main pondok-pondok bertiga pun jadi...


(15 minit kemudian)

Husna buat apa tu?
Mandi-mandikan Kelabu...

Boleh pulak awak diam je Kelabu...




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

ANDA TETAMU KE-

TETAMU

HANIMHILMI.COM

HANIMHILMI.COM

NOTA

HanimHilmi.com adalah platform untuk perkongsian bisnes kecil Ummi dan pengalaman/catatan peribadi Ummi sekeluarga. Moga coretan yang dinukilkan memberi manfaat & kebaikan kepada semua di luar sana.

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2817292
Blog : www.hanimhilmi.com

LITUPI BY HANIM CREATION:

1. TELEKUNG ASIYAH

2. TELEKUNG LIYANA

3. TELEKUNG RAUDHAH

CHOMELL BY HANIM CREATION

EJEN UNTUK PRODUK :

1. RADIO MINI QURAN

2. 7 HARI INGAT MAKNA DALAM SOLAT

3. MUDAHNYA INGAT MAKNA AD-DHUHA HINGGA AN-NAS

Copyright © HanimHilmi.com | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Prepared by Afham Rusli Technologies